Traductor

dimecres, 8 de febrer del 2012

Els 4 Vaixells - Llançament


Nom: Els 4 Vaixells
Nº jugadors: 10-20
Edat: A partir de 6 anys
Material: pilota tova, 4 màrfegues o clarió per dibuixar a terra (els 4 espais o vaixells)
Terreny: pla i sense obstacles

Objectius: Llançar amb precisió a un objecte en moviment. Obtenir una bona coordinació óculo-manual. Reaccionar amb rapidesa davant d'un estímul.

Descripció i normes:
Situació inicial: es fan quatre grups de 4 o 6 nens. Cada grup formarà part d'una tripulació, per tant estaran dins del vaixell.(damunt de la màrfega)

Desenvolupament: la mestra/e o educador/a llançarà la pilota a l'aigua (espai que queda al mig) i un membre de cada equip (tripulació) saltarà a l'aigua per agafar-la. El que arribi primer tindrà la possibilitat de disparar el canó.

Per disparar el canó tots els jugadors de cada equip han d'estar damunt del seu vaixell. El llançador podrà escollir sobre quin vaixell fer el llançament.

Cada vaixell disposa de 5 vides o resisteix a 5 inpactes de canó (no corresponen al nombre de tripulants). Aquestes vides s'esgoten a mesura que es van tocant jugadors.

Normes: -No es pot agafar la pilota quan ens la tiren. -No hi ha constestació després d'un llançament. -És sempre l'educador qui posa la pilota en joc. - Els tripulants poden moure’s pel vaixell, així poden evitar ser tocats. Esgotades les 5 vides, els tripulants-nàufrags poden ser rescatats per algun altre vaixell. Immediatament el seu vaixell abandona el rectangle de joc. - Qualsevol vaixell pot ser atacat per qualsevol altre i en qualsevol moment, tingui o no vides gastades. - No es poden recuperar vides, ni posar el marcador de vides a cero perquè llança un altre vaixell. - El marcador de vides de cada vaixell el dur el mestre.

Variants: Numerar els tripulants per seguir un ordre a l'anar a per la pilota. Els nàufrags continuen tenint el mateix número (més possibilitats per tindre la posició de la pilota). Posar en joc dos pilotes.

Observacions: si els participants són petits, les normes es van introduint a mesura que es va jugant o repetint el joc en el temps.

1 comentari:

Arrel-TIC ha dit...

Aquest joc no el veureu en cap publicació,(que sàpiga)ja que va ser inventat per mi fa ja alguns anys. Funciona molt bé, vaig anar polint-lo a l'escola de l'esport i el vaig seguir oferint en alguna classe d'educació física. Algun o alguns companys que van coincidir amb mi com a educadors o participants segueixen fent-lo.