20-24
Edat:
A partir 12 anys
Material: pilota de futbol (nº5 de dos colors - blanc i negra-), pals (suport) i cistelles de vímets o material sintètic (de color groc intens), petos per diferenciar els membres de cada equip.

Terreny: pista d’handbol o bàsquet (pràctica en un centre escolar).La superfície de joc és rectangular, tenint unes dimensions de 40x20 m si es realitza en pavelló cobert i 60x30 m si és a l'aire lliure.

Objectius: Cooperar i treballar en equip, coordinació òculo-manual, velocitat de reacció i de translació.

Desenvolupament i normes:
El terreny de joc està dividit en dues parts iguals per la línia central del camp. Dir que el punt de penal ha d'estar situat frontalment a la cistella hi ha una distància de 2,5 m.

Els equips  estan constituïts per 10 jugadors, dels quals solament juguen 8 (4 nois i 4 noies) per cada equip, quedant 2 com reserves. Dels 8 jugadors que participen per cada equip, es reparteixen 4 en ambdues zones(Atac / Defensa), han de situar 2 jugadors i 2 jugadores per equip. Es permet dues substitucions per equip i sempre mantenint el mateix nombre de jugadors i jugadores. Aquell jugador substituït, no podrà tornar a incorporar-se al joc.

El joc
Servei inicial
El servei inicial serà efectuat per un jugador atacant des del centre del terreny de joc,  també treurem d'aquesta zona  en iniciar el segon període i després de cada punt.
Canvi de zones i de funció
Es produeix canvi de zones i de funció quan s'aconsegueix l'acumulació de punts parells entre els dos equips: els jugadors defensors passen a ser atacants i els atacants defensors. Després del període de descans, es canvia el quadre d'atac i s'atacarà a la zona contrària a la del primer període sense canvi de funció.

Prohibicions

-  Tocar la pilota amb el peu o amb la cama intencionadament
    - Jugar la pilota amb el puny
    - Córrer o caminar amb la pilota, però sí "pivotar"
    - Jugar individualment amb la pilota (driblar)
    - Retardar el joc innecessàriament (perdre temps)
    - Defensar a un contrari del sexe oposat
    -  Defensar a un adversari que ja està sent defensat
    - Llançar a la cistella des de la zona de defensa
    - Retenir la pilota més de 4 segons

Llançament
Quan es llança o entra a cistella, no es pot tocar el terra amb els peus, pel que s’ha de saltar, suspenent-se en l’aire durant el llançament , a més s’ha de llançar sempre amb dues mans.
Es considera que la pilota surt fora en el moment que toca la línia a l'exterior del terreny de joc, el sostre o un objecte que es troba fora del camp de joc. Quan es produeix algunes d'aquestes situacions, l'equip contrari al que va tocar per última vegada la pilota posa la pilota en joc des del punt on va sortir aquesta.

Es penalitza amb penal quan es comet una infracció que comporti la pèrdua d'una oportunitat d'encistellar. El llançament del penal es fa a 2,5 metres de distància davant del pal. L'objectiu del joc consisteix a introduir una pilota completament per la cistella de l'equip contrari, valent cada encistellament 1 punt. L'equip que aconsegueixi més punts al finalitzar el  joc, es considerarà guanyador del partit.
Durada del joc  Un partit de balonkorf té una durada de 60 minuts, dividits en 2 parts de 30 minuts cadascun, amb un descans de 10 minuts ens dos períodes. Cada equip té 2 temps morts, de 60 seg. cada un, per partit.

Variants: En un centre escolar podem limitar la durada del partit al temps d'una sessió d'educació física (ex. 20 minuts per part)