Traductor

dimecres, 1 de febrer del 2012

La Fotografia - Sensacions

Nom: La Fotografia
Nº jugadors: dividirem la classe en grups de 6 o 8
Edat: A partir de 4-6 anys
Material: sense material
Terreny: qualsevol

Objectius: Potenciar l'observació, la memòria i l'agilitat mental.
Recordar la postura i situació dels companys/es.    



Descripció i normes:

Situació inicial: El grup escollit adopta postures com en una foto.

Desenvolupament:  El jugador / observador (fotògraf) , observa la foto durant un minut; després tancat els ulls i compta fins a deu. Mentre ho fa uns quants dels alumnes que formen la foto variaran la seva posició i postura.
Es tracta de que l'observador reconstrueixi la foto inicial.
Els jugadors que formen la foto en cap moment poden comunicar-se amb l'observador.

Variants: contemplar la possibilitat de que alguns integrants de la foto s'intercanvien la roba, s'amaguin i preguntar al que para, quí falta?. Donar com a consigna reproduir una paraula a un dels que ha variat la seva posició o s'ha amagat. (Treballar memòria auditiva).

Observacions: Amb els més petits limitar el nombre de jugadors que es canvien en cada partida.

2 comentaris:

Susanna ha dit...

El Joc de la Fotografia és el moment més esperat de les meves classes de Psico. Els petits, des de P3 hi juguen en finalitzar les sessions. És una bona manera de tornar a la calma.

Jo el faig amb tota la classe sencera. Amago 3 nens o nenes de la classe darrera de la cortina del gimnàs.
Si són molt petits, els faig recordar 4 companys de la classe i a on estan asseguts. A mesura que són més grans, els deixo a ells mateixos que s'hi fixin en qui vulguin, però jo vaig dient coses com: recorda qui està a les cantonades, qui porta caputxa, o qui té el cabell marró... és igual, la qüestió és donar pistes sobre qui serà amagat.

Funciona molt bé. Però requereix molta pràctica.

Una variant que faig sovint, és la d'introduir la memòria auditiva. A qui està amagat, li demano que digui una paraula. Així l'altre s'ha d'esforçar a recordar de qui és aquella veu.

Arrel-TIC ha dit...

Hola Susanna, gràcies per la teva aportació. Com comentes és un bon joc de tornarda a la calma,li posaré també en aquesta classificació. M'agrada la idea d'afegir la memòria auditiva com a variant. Ah dir-te que hi ha una altra manera de participació i és a través de la pàgina de facebook: https://www.facebook.com/#!/groups/educaresjoc/