Traductor

divendres, 2 de novembre del 2012

Ultimate - Frisbee


ORIGEN

El 1967 estudiants de secundària a Maplewood, Nova Jersey, van crear una barreja d'altres esports entre els que es trobaven el football americà, el futbol i el bàsquet, i es jugava amb un frisbee. David Leiwant,estudiant, a aquesta combinació d'esports l'anomenar Ultimate, com la màxima experiència esportiva, i d'aquí li ve el nom.

QUÈ ÉS EL ULTIMATE FRISBEE?

Ultimate és un esport sense contacte que es juga amb un disc o plat volador de 175 grams. L'objectiu d'aquest joc és anotar punts fent passades amb el disc entre els jugadors fins arribar a la zona de marca o anotació de l'altre equip, similar a com ho fan a la zona d'anotació en el Futbol Americà. Els jugadors no es poden moure o desplaçar mentre tinguin el disc a les mans.

ON ÉS JUGA?

Normalment en un camp de futbol on hi juguen dos equips de 7 jugadors cadascun, en aquest espai hi entren o caben 2 camps d'Ultimate.

Hi ha altres modalitats com la indoor que es juga en una pista d'handbol o bàsquet. I a la platja, el nombre de jugadors per equip en estes dues modalitats és de 5 membres.
QUIN ÉS L'OBJECTIU?

Guanyar el partit per 19 punts, sempre traient una diferència de dos, si no hi ha aquesta diferència, el primer que arribi a 21 punts. Quan és totalitzen 10 punts hi ha un descans de 10 minuts. Encara que les regles s'adapten segons el Tipus de Campionat que es segueixi, podent-se jugar a un temps límit o una menor PUNTUACIÓ.

COM ÉS DEFENSA?

interceptant el frisbee o anticipant-se al passe.

QUAN ÉS PERD LA POSESIÓ DEL DISC?

Quan l'equip atacant deixa caure el disc a terra per un mal passe o una mala recepció


 A Espanya, els primers equips van sorgir a la segona meitat dels anys 90: Atis Tirma (Illes Balears) i Patates Braves (Barcelona). L'any 2001 es va disputar el primer campionat d'Espanya, guanyat per Patates Braves. Actualment, l’Ultimate està en ple procés de creixement a la península ibèrica amb 18 equips a Espanya i 4 a Portugal i una multitud de tornejos internacionals durant tot l'any.