Traductor

dimecres, 2 de maig del 2012

Peus quiets / Pilota en alt - Llançament


Nom: Peus quiets
Nº jugadors: grup classe

Edat: A partir de 6 anys
Material: una pilota.
Terreny: --------

Objectius:
Desplaçar-se amb velocitat, recepcionar la pilota i habilitat en fer el llançament (coordinació óculo-manual).
Descripció i normes:

Situació inicial:

Un dels participants  té la pilota i la llança amunt   dient el nom d'un company/a.
Desenvolupament:

  L'anomenat ha d'evitar que la pilota  toqui terra (entomar-la a l'aire). Si aconsegueix agafar-la dirà immediatament el nom d'un altre company o companya. Si no ho aconsegueix agafarà la pilota del terra i dirà: PEUS QUIETS!! i tothom s'haurà de quedar aturat.

A continuació  podrà fer fins a tres passes i llançar la pilota, intentant tocar algun nen o nena. Si el toca i la pilota va a terra, el tocat està ferit i iniciarà novament el joc. Si pel contrari no el toca o el company li agafa la pilota sense que caigui, llavors serà ell el ferit i ell mateix posarà la pilota en  joc.

Cada jugador/a jugadora tocat disposa de tres vides o estats de salut: ferit, greu i mort. Quan un dels jugadors arriba a l'últim estadi, la mort ,queda fora del joc (eliminat).


Variants:
el mestre o educador utilitza un xiulet, xiula una vegada i llança la pilota a l'aire, el jugador més proper ha d'intentar recepcionar-la, els demés han de córrer i allunyar-se al màxim. Quan es completa la recepció, l'educador torna a xiular dos vegades seguides i tots s'aturen (= peus quiets).
Observacions: