Traductor

divendres, 3 de febrer del 2012

Ringo o anella



                         





És una anella de goma que s'utilitza per ser llançada i recollida, un vol estable i no provoca en la recepció, ni en el contacte, ferides.

Es pot jugar a qualsevol lloc, sense limitació d'edat, no és necessari tenir una gran habilitat en la seva manipulació, ni posseir una gran condició física. El que sí constitueix o suposa un gran desafiament per als practicants d'aquest esport és el control ambdues mans.

Com passa amb altres materials alternatius, ringo dóna nom a un esport. Aquest  va ser creat a Varsòvia per Wodzimierz Strzyewski capità de l'equip polonès d'esgrima, amb la intenció de disposar d'un sistema per mantenir-se en forma.

És un esport de pista dividida, que consisteix a llançar el ringo  superant una corda situada aproximadament a l'altura d'una xarxa de voleibol i aconseguir que caigui a camp contrari.

En l'actualitat es juga en més de 10 països arreu del món, tant en la seva vessant competitiva com en les seves dimensions recreativa i educativa.




1 comentari:

Anònim ha dit...

També hi haun joc anomenat Ringo-Torre que es tracta del mateix peró sense xarxa. Es posen dos membres de cada equip a una porteria amb un palo i es tracta de tirar el Ringo a la "portera" del teu equip i ell ha d'intentar ficar-lo dins del palo sense tocar-lo.