Traductor

divendres, 2 de març del 2012

El guàrdia urbà i els automòbils - Locomotrius









Nom: El guàrdia urbà i els automòbils
Nº jugadors: grup classe
Edat: A partir de 4-6 anys
Material: xiulet, aros (tants com participants)

Terreny: acotat

Objectius: Desenvolupar la psicomotricitat general, la velocitat, la rapidesa de reflexos, l'agilitat a l'evitar xocar amb un altre, l'atenció. Aprendre a seguir les consignes(toc del xiulet vol dir aturar-se) , potenciar el control de la inhibició motora (posició estàtica).

Desenvolupament i normes:

Situació Inicial: Es reparteixen els alumnes per l'espai, cada alumne/a disposa d'un cercle el qual farà de carcassa. L'educador o el mestre, amb el xiulet, adopta el rol de guàrdia.

Els automòbils circulen en totes direccions fins que se sent el xiulet del guàrdia, llavors hem de parar en sec. L'automòbil que no s'atura o xoca amb un altre queda inservible i no pot circular fins la propera partida o passat un temps acordat pel mestre.



Variants: Canviar la consigna (dos tocs breus i seguits de xiulet desplaçar-nos amb els dos peus junts, a un toc de xiulet parar-nos i seure a terra,...)

Observacions: No prolongar en el temps el joc,pot produir esgotament, no hi ha temps de recuperació. Amb els més menuts podem jugar amb o sense cèrcol o un objecte que simuli un volant.