Traductor

dimecres, 4 d’abril del 2012

A matar. Balón tiro o Killball - Llançament


Nom: A matar o Killball
N º jugadors: grup classe
Edat: A partir de 8-10 anys
Material: pilota de plàstic o frisbee d'escuma, un clarió
Terreny: pla i sense obstacles

Objectius: Treballar la precisió al llançar sobre un objecte en moviment(coordinació óculo-manual), precisió també en fer la passada i la recepció. Treballar l'atenció i la velocitat gestual, per evitar ser tocats.
Descripció i normes:
Situació inicial:
L'àrea de joc és un rectangle gran dividit per la meitat. Dividim el grup-classe en dos i situem als participants de cada equip a una part del camp. Abans de començar un membre de cada equip es situa darrere de l’altre, a camp contrari (aquesta zona s’anomena camp de morts).
Desenvolupament:
Els equips fan a sorts a veure qui té la possessió de la pilota. L’objectiu és tocar amb la pilota els jugadors de l’equip contari. L'equip que no té la possessió de la pilota es desplaça d'un costat a l'altre per evitar ser tocats. Quan un és tocat ha de sortir del seu camp i dirigir-se al camp de morts, unir-se al que estava solitari. Aquests que estan fora si els hi arriba la pilota o disposen d' ella perquè els acaben de matar, intentaran tocar algú de l'altre equip, si ho aconsegueixen tornen al seu camp.
Finalitza el joc quan un equip es queda sense jugadors de camp, tots estan en el camp de morts. O passat el temps acordat pel mestre o educador.

Variants:
En comptes d'una pilota jugar amb un frisbee d’escuma

Observacions:
L'interessant del joc és que ningú en queda exclòs (eliminat sense jugar) tots i participen i estan sempre actius ( en moviment).

1 comentari:

Arrel-TIC ha dit...

Un clàssic, un joc que no pot faltar en qualsevol recopilació. Molt divertit, on el temps de joc passa molt ràpid. I on el menys hàbil pot ser el més esmunyedís i fer-nos guanyar la partida.