Traductor

divendres, 25 de maig del 2012

El Futbolí - Colpeig o Xut




Nom: El Futbolí
N º jugadors: grup classe
Edat: A partir de 8-10 anys
Material: pilota
Terreny: pista d'handbol o bàsquet. Podem reduir les dimensions del camp depenent del nombre de jugadors i edat d'aquests.



9999.gif (7988 bytes)

Objectius: Treballar la passada-recepció, cooperació-oposició, control de la pilota i la precisió al fer el llançament (coordinació ull-peu)








Descripció i normes:

Situació inicial:
Els participants es distribueixen formant dos equips. Depenent del nombre de participants o l'edat, els equips seran de 9 o 10 jugadors de camp. (2-3-4 o 3-3-4). En la davantera 4 jugadors. Els jugadors-participants  aniran agafats de la mà.

Desenvolupament:

Els jugadors només poden desplaçar-se lateralment, sense caminar cap endavant ni enrere. La pilota és empesa o colpejada cap a la porteria rival i sempre sense aixecar-la del terra. Cada cert temps i previ avís del mestre o educador rotarem les posicions. (canvi de rol)

L'objectiu del joc és arribar a marcar un nombre determinat de gols o establir prèviament un temps de joc,finalitzat aquest procedirem a comptabilitzar els gols marcats.

Variants:

 - Utilitzar  piques llargues per simular les barres del futbolí.(alumnes més grans). També per afavorir el desplaçar-se de costat i no deixar-se de les mans podem utilitzar els testimonis d'atletisme de fusta o pvc.

Observacions: