Traductor

dimarts, 14 de juliol del 2015

Què és el Fistball? Cóm es juga ?


El faustball o Fistball és un esport nascut a Itàlia que té  uns dos mil anys d'història. 


                                                                                                                                                                 Base del joc

És un esport de característiques similars al voleyball. Juguen cinc jugadors per equip, i cada equip disposa de tres tocs per jugada (recepció, col.locada i colpeig).  
                                                                                                                                                                El punt finalitza quan la pilota es treu fora de la pista, o quan dóna dos bots al camp contrari. Com a diferència  respecta al volei es pot tocar la pilota amb un sol braç.
Els jugadors només poden intervenir una vegada per jugada; la pilota pot donar un pot en el sòl entre cada toc; i la pilota no ha de tocar la corda. La cancha té 50 metres de llarg i 20 metres d'ample, més gran que la de voleibol, amb una corda que separa els dos costats a una altura de 2 metres.Es colpeja amb el puny una pilota                                                                                                                   en l'actualitat es practica als cinc continents. A Europa, es juga a Suïssa, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Àustria, i Itàlia. A Àsia, es practica a Japó, a Chipre, a l'Índia. En Oceania, destaca Austràlia, i a Àfrica, Namíbia és la seva més laureada exponent. Per últim, a Amèrica, es juga al Faustball des de Canadà, passant per Estats Units, Mèxic, Paraguai, Uruguai, Brasil, Argentina i Xile, entre d'altres.Partit de faustball femení. 
Un partit es juga a 3 o 5 sets, de 11 amb diferència de 2 punts i "morere-mor" als 15, encara que els sets depenen del campionat. Actualment són molts els països que practiquen aquest esport i cada quatre anys es porta a terme el torneig mundial de la especialitat. En el 2006 hi ha el Mundial femení a Suïssa i el 2007 Mundial masculí a Alemanya. El veritable campió masculí juvenil, femení juvenil i femení adult és Alemanya, i masculí adult és Àustria.