Traductor

dissabte, 3 de març del 2012

Cèrcol o Hula Hoop



El seu origen es remunta a les primeres civilitzacions de la mediterrània. El 1958, els empresaris dels EEUU Richard Kerr i Arthur Melin li van donar un nou sentit
en llançar-lo  al mercat amb el nom de Hula hoop.

La nova joguina va prendre el seu nom d'una popular dansa hawaiana (hula) i de la paraula cèrcol en anglès (hoop) i, quatre mesos després del seu llançament, ja rodava en les cintures de més de 25 milions de persones.
Un any més tard, la companyia Wham-O, fundada per Kerr i Melin, celebraria la màgica xifra de 100 milions d'unitats venudes.

En poc temps aparegueren diverses competicions amb el nou cèrcol.
Què és?
El hula hoop és un cèrcol gran de 71 centímetres de diàmetre que normalment està fet de plàstic i es presenta en diversos colors. És conegut pel seu ús al maluc, cintura i cames però pot ser usat en gairebé qualsevol part del cos.

Importància
Amb el pas dels anys la popularitat del cèrcol va descendir. No obstant això al conèixer els seus beneficis físics, ha estat adoptat com a part de la rutina esportiva de moltes persones i utilitzat en molts gimnasos.

Girar el cèrcol al voltant de la cintura, és una activitat aeròbica que posa en funcionament  diferents músculs del cos, no només es mou la cintura sinó que tot el tronc, les cames i els glutis també participen del moviment.

A més la seva pràctica millora l'estabilitat corporal, permet augmentar la resistència cardiovascular, tonificar abdominals i enfortir els músculs centrals del cos d'una manera divertida.
Aquest exercici també és molt beneficiós per desenvolupar la destresa, la coordinació i la flexibilitat, ja que per poder realitzar bé l'activitat es necessita saber controlar completament el cos.
En l'àrea d'Educació Física s'utilitza com a material alternatiu  - treball amb cèrcols -  fent llançaments, passades i recepcions, conduccions,rotacions, formar figures en grup, ball del hoop dancing a l'ESO (muntar coreografies, ...)

Actualment està de moda el hoop dancing. És una activitat popular en molts països i s'utilitza com a mètode d'alliberament d'estrès, de relaxació, com a activitat física, com a forma d'esbarjo i diversió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que guay, a més és super-econòmic. Ah sóc Marta